Een vloerkleed is onmisbaar

Van Roos
Vloerkleden zijn echt onmisbaar voor de perfecte woonkamer!

Sfeer

Mis je iets in jouw woonkamer? Wil je jouw woonkamer een mooie warme sfeer geven? Dan is een vloerkleed onmisbaar. Een vloerkleed maakt de aankleding van je woonkamer af. Als je niets onder je salontafel hebt liggen, kan dat er wat kaal uitzien. Dus voor een sfeervolle kamer heb je echt een vloerkleed nodig. Je zult zien dat het een wereld van verschil is zodra je een kleed in je woonkamer neerlegt.

Warmte

Een ander bijkomstig voordeel is dat het ook nog eens lekker warm aan je voeten is. Dus als jij het snel koud hebt, moet je zeker een vloerkleed kopen. Ook in de winter zal je dan minder snel last hebben van koude voeten. Als je een kind hebt, zal je merken dat hij of zij ook sneller op het kleed gaat zitten om te spelen, dit voelt prettiger (warmer) aan dan op de kale vloer te zitten. En ook huisdieren gaan sneller op het kleed liggen dan op de kale vloer. Dus het is voor het hele gezin comfortabel om een vloerkleed te hebben.

Verschillende hoeken

Het is ook leuk om met vloerkleden verschillende hoeken in je woning te creëren. Bijvoorbeeld een echte eethoek en een echte relaxhoek. Maar je kunt voor de kinderen ook een speciale speelhoek maken met behulp van een vrolijk speelkleed (met bijvoorbeeld autowegen op het kleed afgebeeld). Maar je kunt ook een romantische hoek creëren met een kleed voor openhaard.

Ruimtelijk gevoel

Vloerkleden zijn er in verschillende kleuren, maten en vormen. Als je de juist vorm, maat en kleur kiest, geeft een vloerkleed een ruimtelijk gevoel in je kamer. Voor elke hoek in je woonkamer is er wel een geschikte vloerkleed te vinden.

Akoestiek / geluiddempend

Als je een “kale” vloer hebt, kan het wat galmen in je woonkamer. Als je een vloerkleed hebt, helpt dat mee voor een goede akoestiek. Er zijn ook vloerkleden die speciaal gemaakt zijn om geluid te dempen.

Er zijn dus heel wat punten op te noemen waarom je een vloerkleed moet hebben. Ook zijn er voor elk doel wel vloerkleden te vinden. Dus ga snel zoeken naar het voor jou perfecte kleed! Veel plezier!

 Categorie: Uncategorized